Cifra magica 7 – Numerologie

Cifra magica 7 - Numerologie

Cifra magica 7 – Numerologie

Cifra magica 7 – Numerologie. Inca din trecutul indepartat, 7 este considerat un numar magic. Babilonienii au identificat 7 planete , templele in care acestia locuiau aveau 7 nivele si la ei saptamana avea tot 7 zile.
In religia ortodoxa, dar si in alte multe religii aceasta cifra este Sfanta, dupa cum reiese din faptul ca numarul 7 apare de peste 500 de ori in Biblie. Totodata, aceasta cifra se regaseste in numele multor produse , cum ar fi marele avion cu reactie Boeing 747.
Se mai spune ca al 7-lea fiu unui al 7-lea fiu detine puteri deosebite. Intamplator sau nu este numarul preferat al celor mai multi oameni, iar o lista de 7 lucruri este cantitatea cea mai mare pe care o pot retine.

Tot 7 la numar sunt si minunile lumii, la fel si cele 7 pacate capitale: trufia, mania, pizma, zgarcenia, lacomia, lenea si pofta trupeasca. Aceastea nu sunt pomenite in Biblie , dar au fost prevazute drept cele mai grave pacate , in viziunea scriitorului crestin Toma D’aquino.
Curcubeul detine 7 culori.

Lumina face parte dintr-un spectru electromagnetic si se compune dintr-o gama de 7 culori: rosu, portocaliu, galben, verde, albastru, indigo si violet. Unii afirmau faptul ca exista doar sase culori ce alcatuiesc curcubeul, dar savantul Isaac Newton a mai adaugat culoarea indigo, special pentru a crea saptele magic.

Cifra magica 7 - Numerologie - Culorile luminii

Cifra magica 7 – Numerologie – Culorile luminii

Binecunoscuta si indragita poveste “Alba-ca-zapada si cei 7 pitici” detine de-asemenea cifra 7 prin existenta piticilor: Basful, Doc, Dopey, Grandpy, Happy, Sleepy, Sneezy, care se potriveau perfect cu personalitatile fiecaruia.
Duminica este ziua a saptea din saptamana si reprezinta ziua Sfanta , in care Dumnezeu a privit asupra tuturor lucrarilor sale.
Cifra 7 mai este folosita in jocurile de noroc, o cifra care in acest sens poate aduce numeroase pagube materiale.
Zodia cu numarul 7 din Horoscopul European este reprezentata de semnul Balanta, persoane cu un temperament calm, sentimente sincere si profunde, inclinate spre arta , domeniul artistic si care iubesc frumosul si armonia.