Curiozitati despre Egipt si egipteni

Curiozitati despre Egipt si egipteni

Curiozitati despre Egipt si egipteni

Cum antibioticele au inceput sa fie folosite de abia in secolul XX, medicamentele egiptenilor includeau mancaruri mucegaite sau pamant. De exemplu, infectiile erau tratate cu paine mucegaita.
Multa lume se intreaba de ce casele egiptene adesea nu au acoperisurile terminate, sau chiar nu le au deloc, fiind prevazute numai cu tavane false, in zonele secetoase. Este o explicatie ciudata: conform legii, impozitul pe imobil incepe sa se plateasca numai dupa ce constructia acestuia a fost receptionata gata, cu un reprezenant al primariei.

Fara acoperisuri, constructia nu e gata iar oamenii nu platesc taxe.
Alexandru cel Mare se afla inmormantat in Egipt, dar nimeni nu poate preciza locul. Sarcofagul de aur in care fusese depus ar fi fost atazi cea mai mare piesa din acest metal pretios din lume, daca pe parcurs nu s-ar fi topit aurul, pentru a se bate monezi. Conform unor memorialisiti, trupul ar fi fost mutat inr-unul din sticla, caruia insa i s-a pierdut orice urma.

Curiozitati despre Egipt si egipteni

Ca semne distinctive egiptenii bogaţi purtau peruci, iar cei săraci purtau părul lung pe spate sau în cozi împletite. De asemenea, până la vârsta de 12 ani, băieţii egipteni aveau capul ras, păstrând doar o şuviţă lungă de păr. Inclusiv faraonul purta intotdeauna o peruca, numita “nemes”, pentru a nu-şi lăsa la vedere podoaba capilară.

Purtarea perucilor înlătura şi problema păduchilor şi scutea persoanele deţinătoare de asemenea obiecte de vestimentaţie să-si mai piardă timpul cu aranjarea părului. În plus, acest accesoriu capilar le putea masca vechilor egipteni şi anumite diformităţi crescute pe pielea capului.

Curiozitati despre Egipt si egipteni

Curiozitati despre Egipt si egipteni

În viziunea egipteană se considera ca pamantul este plat si rotund, iar fluvial Nil trece prin centrul lui. Contrar obiceiului cunoscut în zilele noastre, în Egiptul Antic, doliul era reprezentat de culoarea albă, nu de cea neagră. Vechii egiptenii obişnuiau să creadă că trecerea peste pragul casei cu piciorul drept este aducătoare de noroc.