Curiozitati: Apa expira? Se poate strica apa?

Apa expira? Se poate strica apa?

Apa expira? Se poate strica apa?

Apa expira? Se poate strica apa? Mulți oameni stocheaza apa pentru situații de urgență, cum ar fi uragane și căderi de tensiune. Acest lucru este valabil mai ales în zonele rurale, în care apa potabilă provine din puțuri private. Aceste puturi sunt inutile dacă nu există electricitate pentru a rula pompa. Dacă încercati sa stocati apa în condiții de siguranță, întrebarea de astăzi vă va ajuta sa faceti acest lucru asa cum trebuie.

Se pare că există două modalități ca apa sa se strice (contamineze). Puteți demonstra cu ușurință primul mod prin a umple o găleată cu apă de la robinet și de a o lăsa pe veranda din spate pentru mai multe zile. După aproximativ o săptămână, veți observa că apa din găleată conține larve de țânțari, alge și diverse alte forme de viata, pe care sigur nu ati vrea sa le beti. Din acest experiment, puteți decide cu ușurință că stocarea de apă într-un recipient deschis este o idee proasta dacă nu aveți un plan de a o purifica atunci când aveți nevoie pentru a o bea. Stocarea de apă într-un recipient închis, nu mai funcționează dacă apa pe care o plasați în container este deja contaminata într-un fel cu bacterii sau alge. Trebuie sa puneti apa pura intr-un recipient curat și apoi procesand-o într-un fel de a elimina contaminarea bacteriana. Vă puteti procesa apa cu căldură la fel ca atunci când conservi mancarea, sau de a folosi un produs chimic cum ar fi clor sau iod.

Apa expira? Se poate strica apa?

Apa expira? Se poate strica apa?

Cea de a doua modalitate pentru apa de a deveni improprie pentru băut este ceva de a se infiltra din recipientul în apă. Ca un exemplu extrem, imaginați-vă ce s-ar întâmpla dacă ați incerca de a stoca apa într-un container de plumb. Plumbul s-ar scurge în apă și apa ar deveni otrăvitoare. Recipientul pe care il utilizați trebuie să fie făcut dintr-un material de tip alimentar, pentru a evita problemele de scurgere din recipient in apa. Sticlă, oțel inoxidabil și unele materiale plastice sunt cele mai indicate pentru acest lucru. Un mod simplu de a stoca apa este de a cumpăra apă potabilă purificată în sticle de plastic de la magazinul alimentar. Această apă este ieftină, fără contaminare bacteriană și este sigilat într-un recipient de tip alimentar. Puteți stoca apa pe termen nelimitat.

VIDEO by DNews